Dronken bestuurder tegen politie: "Ik ben oké, ik snoof een lijntje coke"

Twaalf autobestuurders mochten afgelopen weekend voor twee weken hun rijbewijs inleveren nadat ze betrapt werden tijdens BOB-controles in en rond Mechelen. Naast een stomdronken festivalganger, spande een man onder invloed van drugs én alcohol de kroon. "Ik voelde me dronken, maar na een lijntje coke kon ik opnieuw rijden", stelde hij de inspecteurs gerust.

De politie controleerde massaal afgelopen weekend. De lijst is lang: Oscar Van Kesbeeckstraat, Stuivenbergbaan en -vaart, Antwerpsesteenweg, Guido Gezellelaan, Steenweg op Blaasveld, R6 en Koning Boudewijnlaan. De zwaarste overtreders waren een motorrijder (114 per uur), zes bestuurders onder invloed van drugs, vier hadden veel te veel gedronken en een was onder invloed van drugs én alcohol.


Die laatste kwam ook met de meest opvallende verklaring op de proppen. Nadat hij naar eigen zeggen acht pinten van 33 centiliter had gedronken en voelde hij zich blijkbaar niet goed genoeg om nog te rijden. "Daarom heb ik maar een lijntje coke gesnoven en was ik er terug bovenop", klonk het. De bestuurder mocht zijn rijbewijs meteen voor twee weken inleveren.

Werchter

Hetzelfde lot onderging een autobestuurder die op zijn terugweg van Rock Werchter tegen de lamp liep. Hij verklaarde aan de politie vijftien glazen bier te hebben gedronken en had volgens de politie 2 promille alcohol in zijn bloed. "De man werd bovendien vorige week al geverbaliseerd nadat hij betrapt werd op een controlepost", voegde politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe.


Bij de controles werden 881 bestuurders aan de kant gezet en gecontroleerd op alcohol en drugs. Gelijktijdig met de alcoholcontroles organiseerde de politie nog een snelheidscontrole. Daarbij werden 1.116 auto's gecontroleerd. Daarvan zullen er 84 binnenkort een pv in hun brievenbus mogen verwachten. (TVDZM)