Dronken autobestuurder pleegt vluchtmisdrijf

De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een (extreem) dronken autobestuurder uit het verkeer gehaald. De man had maar liefst 3,9 promille in zijn bloed. Kort daarvoor was hij nog betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf.

De man reed zaterdagnamiddag op de Koningin Astridlaan. Daar botste hij omstreeks 17 uur tegen een ander voertuig. De man reed meteen verder en pleegde vluchtmisdrijf. "De bestuurder van het andere voertuig kon de wagen beschrijven en verwittigde onze collega's", vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. "Een patrouilleploeg die in de buurt was, reageerde op de oproep en kon de wagen snel identificeren. Het zette de achtervolging in en kon de autobestuurder niet ver van de plaats van het ongeval tegenhouden." Bij het controleren van het voertuig werd er meteen een alcoholgeur waargenomen door de agenten. In de middenconsole werd bovendien een geopend blikje bier aangetroffen.


De agenten besloten om de autobestuurder een ademtest te laten uitvoeren. Daarbij werd vastgesteld dat de man maar liefst 3,9 promille alcohol in zijn bloed had. Dat is ongeveer het equivalent van het leegdrinken van een volledig bak bier. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen. Al zeker vijftien dagen zal de man niet meer achter het stuur mogen kruipen. Binnenkort volgt er ook nog een dagvaarding en zal hij zich moeten verantwoorden bij de politierechter. Daar riskeert hij een geldboete die kan oplopen tot 3.000 euro, alsook een bijkomend rijverbod. Bij het ongeval zelf raakte niemand gewond.


De politie controleerde afgelopen weekend ook nog 646 andere autobestuurders bij alcoholcontroles in zowel Willebroek als Mechelen. Elf mensen testten positief. Eén iemand was onder invloed van cannabis en is zijn rijbewijs vijftien dagen kwijt. Verder moesten vijf autobestuurders hun wagen voor zes uur aan de kant laten staan, vijf anderen tot slot deden dit voor drie uur.


(TVDZM)