Drive-In Movies pakken uit met skybox

Een koppeltje bekijkt in alle comfort een film vanuit de skybox.
Aerts Een koppeltje bekijkt in alle comfort een film vanuit de skybox.
Utopolis heeft zaterdagavond in De Nekker de eerste Drive-In Movies van de zomer georganiseerd. Letterlijk hoogtepunt van de intussen al 19de editie is een skybox van waaruit je de topfilms in alle comfort kan bekijken.

Utopolis organiseerde in 1996 in Mechelen de eerste editie van de Drive-In Movies, geïnspireerd door de Amerikaanse manier om bij het begin van de zomer blockbusters te bekijken. "Ze zijn een blijvend succes", zegt Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. En dus kan je ook deze zomer bijna elke dag naar blockbusters als 'Jurassic World', 'Ted 2', 'Magic Mike XXL' en 'Ant-Man'. Naar goede gewoonte wordt het terrein De Nekker in Mechelen omgetoverd tot een heuse festivalweide met strand, trendy bar, live dj en jacuzzi's, maar ook enkele nieuwigheden. Opvallendst is de skybox: een container met doorzichtige wand van waaruit je op een comfortabele manier naar de film kan kijken.


Daarnaast kan je je dit jaar voor de start van de film sportief uitleven op het Telenet-voetbalterrein. Een derde nieuwigheid is een 'drive-through'. "Dat is een poort waar je doorrijdt met de auto en je meteen je popcorn en drankje kan bestellen en meenemen. Net als een drive-through bij foodketens eigenlijk. Zo hoef je dus zelfs je auto niet meer uit, als je hier geen zin in hebt", verduidelijkt Piessens.


Opvallend: sommige oldtimerfans zijn ontevreden. Vroeger mochten ze met vrienden gratis binnen met hun oude wagen, nu enkel geldt dat enkel voor de chauffeur en niét op vrijdag en zaterdag. "Dan komen we niet meer."


Een ticketje kost zes euro. Meer info: www.utopolis.be/drive


(WVK)