Dorpshuizen verruimen openingsuren

Het dorpshuis van Leest.
David Legreve Het dorpshuis van Leest.
Vanaf mei zijn de dorpshuizen in Leest, Walem en Muizen wekelijks een ganse dag geopend voor de dienstverlening. Momenteel is dat nog iedere twee weken op dinsdag- of woensdagnamiddag.

De beslissing komt er na de vaststelling dat heel wat dorpsbewoners beroep doen op hun dorpshuizen voor bijvoorbeeld een nieuwe identiteitskaart, rijbewijs of reispas, iets wat kan sinds 2016. “Deze ingreep betekent opnieuw een substantiële verbetering van de dienstverlening”, geeft schepen van Burgerzaken Alexander Vandersmissen (Open Vld) aan.

“Als het dorpshuis elke week open is, wordt het immers mogelijk om de beschikbare producten op dezelfde termijn af te leveren als in het Huis van de Mechelaar. Enkel voor een spoedprocedure zal het wel nog nodig zijn om naar Mechelen te komen.”

Met de uitbreiding van de openingsuren komt de stad ook tegemoet aan een vraag van de seniorenverenigingen. Walem zal geopend zijn op maandag, Muizen op dinsdag en Leest op woensdag. Dat telkens van 10 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.