Doorbraak in onderzoek naar brandstichtingen in Mechelen: “Verschillende arrestaties”

In de nacht van zaterdag op zondag brandde een bestelwagen van Fluvius in verdachte omstandigheden uit op een parking in Mechelen-Zuid.
Buurtbewoonster Femke In de nacht van zaterdag op zondag brandde een bestelwagen van Fluvius in verdachte omstandigheden uit op een parking in Mechelen-Zuid.
Er is een doorbraak in het onderzoek naar de verschillende brandstichtingen in Mechelen-Zuid. Dat meldt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. De politie zou bij verschillende huiszoekingen meerdere personen hebben opgepakt. 

Er zouden volgens onze informatie ook verdachten voorgeleid zijn bij de onderzoeksrechter, maar hierover wou het parket geen commentaar kwijt. Volgende week belooft het parket meer uitleg. 

“Ik ben onder de indruk en tevreden met de kordate aanpak van de politiediensten, het parket en de onderzoeksrechter”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). “Hierdoor zitten reeds criminelen in de gevangenis en daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn. Zij hebben voor ongerustheid gezorgd in Mechelen-Zuid en veel schade aangericht. Door deze individuen op te sluiten in de gevangenis wordt er een duidelijk signaal gegeven. Wij tolereren zulke daden niet in Mechelen.”

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Dinsdagavond raakten drie politievoertuigen beschadig bij een brand op de parking van de autogarage Mercedes in Mechelen-Zuid. De voertuigen brandden volledig uit.
Jonasz Nunes Dinsdagavond raakten drie politievoertuigen beschadig bij een brand op de parking van de autogarage Mercedes in Mechelen-Zuid. De voertuigen brandden volledig uit.
Uitgebrande politievoertuigen op de parking van de Mercedesgarage aan de Brusselsesteenweg.
David Legreve Uitgebrande politievoertuigen op de parking van de Mercedesgarage aan de Brusselsesteenweg.
Een dag nadat een bestelwagen van Fluvius uitbrandde, moest de brandweer opnieuw uitrukken naar Mechelen-Zuid. Daar brandde een lichte bestelwagen van de stad Mechelen uit.
Tim Van der Zeypen Een dag nadat een bestelwagen van Fluvius uitbrandde, moest de brandweer opnieuw uitrukken naar Mechelen-Zuid. Daar brandde een lichte bestelwagen van de stad Mechelen uit.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Els Vervoort

    Goedkope arbeidskrachten, naïeve menslievendheid, meer consumenten en meer milieubelasting tegenover de ontwrichting van de maatschappij. Welke keuze moeten wij maken? Hebben we nog wel een keuze? Vergelijk het met de Titanic met zijn tekort aan sloepen. Waarom komen al die scholieren op straat? De gevolgen ondervinden we, maar wat doen we aan de oorzaken? Het ogenblik is er om rationeel te handelen.