Dolle achtervolging op internationaal geseind voertuig eindigt in crash: “Daders nog steeds spoorloos”

Het vluchtende voertuig crashte tegen een verkeerlicht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De inzittenden sloegen vervolgens te voet op de vlucht
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek Het vluchtende voertuig crashte tegen een verkeerlicht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De inzittenden sloegen vervolgens te voet op de vlucht
Een dolle achtervolging op de Mechelse ring is afgelopen weekend geëindigd in een zware crash. De inzittenden van het voertuig, dat internationaal staat geseind, zijn nog steeds spoorloos. Tijdens de achtervolging werden snelheden gehaald tot honderd kilometer per uur.

De Volkswagen met Franse nummerplaten werd voor het eerst opgemerkt aan een controlepost van de politiezone op de R6. “Toen we het voertuig aan de kant wilden zetten, gedroegen de twee inzittenden zich bijzonder zenuwachtig en nerveus”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Toen we vroegen aan de bestuurder om het voertuig aan de kant te zetten, vluchtten ze met hun wagen weg.”

De politie ging in de achtervolging. Volgens hen nam de bestuurder van het vluchtende voertuig hierbij ongeoorloofde risico’s en werden er op de Antwerpsesteenweg en aan het kruispunt van de Mechelse ring met het Rode Kruisplein onder meer snelheden gehaald van meer dan honderd kilometer per uur. “Dit om een voorsprong te nemen op onze collega’s”, luidt het nog bij de politiezone.

Spookrijden

Intussen hadden andere collega’s van de politie zich opgesteld aan het kruispunt van de Koning Astridlaan met de Battelsesteenweg. Dit in een poging om het vluchtende voertuig te kunnen doen stoppen. “Alleen negeerde de man hier een rood verkeerslicht en ging hij vervolgens spookrijden op de Koningin Astridlaan richting Brusselpoort. Hierdoor bracht de man heel wat andere weggebruikers in gevaar”, aldus Van de Sande nog.

Door dat manoeuvre verloren de Mechelse agenten de wagen uit het oog. “Omdat wij diezelfde levensgevaarlijke risico’s voor onszelf maar ook voor de andere weggebruikers niet konden nemen”, legt de politiewoordvoerder verder uit. De politie gaf de achtervolging nog niet op. Verschillende politieploegen namen deel aan een zoekactie en in de buurt en die leverde niet veel later een resultaat op.

Gecrasht

In de Louisastraat aan het kruispunt met de Schuttersvest, werd het voertuig aangetroffen. De wagen was de straat ingedraaid maar gecrasht tegen een verkeerslicht. Het kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. Vermoedelijk ligt ook hier de overdreven snelheid aan de oorzaak. Van de inzittenden was geen spoor meer. Zij waren er na de crash te voet vandoor gegaan. “Er is nog nazicht gedaan door onze collega’s in het ziekenhuis”, besluit Van de Sande. “Alleen leverde dat voorlopig nog geen resultaat op. Op de spoeddienst werd niemand binnengebracht met overeenstemmende verwondingen.”

Internationaal geseind

De daders blijven voorlopig dus nog spoorloos maar worden opgespoord. Wel is duidelijk geworden waarom de mannen zijn gevlucht. Volgens de politie staat het voertuig internationaal geseind. In Frankrijk dook het voertuig namelijk op in een gerechtelijk onderzoek. In de wagen zelf werd er nog inbrekersmateriaal aangetroffen. Het ging onder meer om een koevoet, enkele handschoenen en een zaklamp. De wagen en de materialen werden in beslag genomen.

Het vluchtende voertuig crashte tegen een verkeerlicht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De inzittenden sloegen vervolgens te voet op de vlucht
Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek Het vluchtende voertuig crashte tegen een verkeerlicht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De inzittenden sloegen vervolgens te voet op de vlucht37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Vriends

  En ze zijn toch te voet gevlucht lachwekkend bende sukkelaars.

 • annie laureys

  Goed werk van de politie in Mechelen , er staan veel camera's en dat is TOP

 • Luc de Wolf

  Somers is blijkbaar nog steeds op vakantie

 • jacobus philips

  Was voorbije weken in de VS Miami zeer strenge controle voor je daar binnen komt wordt je enkele keren gescreend zonder geldig paspoort kom je er niet binnen waarom kan dat hier in Europa niet gedaan met al die misserie

 • paul stockmans

  En waar was de politiehelikopter ? Belge heeft er zes !