Dijlestad zomer lang zonder bibliotheek: leden mogen dubbel zoveel boeken ontlenen

De bibliotheek van Mechelen in de Moensstraat.
Stad Mechelen De bibliotheek van Mechelen in de Moensstraat.
De stad Mechelen moet het een zomer lang zonder hoofdbibliotheek stellen. Mechelaars zullen uitzonderlijk langer en meer boeken mogen ontlenen.

Op zondag 30 juni kan je voor de laatste keer terecht in de bibliotheek in de Moensstraat. Daarna sluiten de deuren voorgoed (alsook de slimme leverbus!) en verhuist de hele werking naar Het Predikheren in de Goswin de Stassartstraat. Om die verhuis goed te laten verlopen, blijft de bibliotheek twee maanden gesloten.

Om Mechelaars toe te laten boeken te ontlenen, keurde de gemeenteraad dinsdagavond een tijdelijke dienstregeling goed. “Vanaf 1 juni mogen Mechelaars uitzonderlijk 30 boeken, cd’s of dvd’s mee naar huis nemen in plaats van 15. En dat voor 100 dagen in plaats van vier weken. Zo proberen we tegemoet te komen aan de wensen van onze trouwe lezers”, zegt schepen Björn Siffer (Groen).

Gemeenteraadsleden Marc Hendrickx (N-VA) en Caroline Gennez (sp.a) vinden de oplossing “suboptimaal”. “De zomer is net de periode dat er het meest wordt gelezen”, protesteert Hendrickx. Gennez stelde voor om de wijk- en dorpshuizen in te schakelen. Het stadsbestuur zegt het voorstel van de sp.a-politica te zullen bekijken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.