Dijlestad zet sportkampioenen in de bloemetjes

Enkele kampioenen en schepen Abdrahman Labsir
Stad Mechelen Enkele kampioenen en schepen Abdrahman Labsir
Het stadsbestuur van Mechelen heeft de sportkampioenen in de bloemetjes gezet tijdens een viering in de Stadsschouwburg.

Vier atleten kregen een bijzondere trofee. Celine Vrancx van de Mechelse Waterski Klub kreeg de Sporttrofee nadat ze verschillende titels behaalde en het Belgische records in Tricks verbeterde. SP&O-voorzitter Bart Thijs kreeg dan weer de trofee voor Sportverdienste voor zijn jarenlange inzet, tumblingster Hannelore Tuyteleers die voor Sportbelofte. De G-Sporttrofee tenslotte ging naar Bart Casteels van AC Lyra.

Alle kampioenen werden gevierd, onder hen ook twee wereldkampioenen: ropeskipper Anna Kestens in de discipline Freestyle en Vincent Valkenaers wereldkampioen in het windsurfen in de discipline Speed Nautical Mile. Ook de deelnemers aan de Special Olympics ontvingen een trofee.

Politieke rel

De hulde vormde aanleiding voor een politieke rel. Marc Hendrickx (N-VA) vindt het niet kunnen dat geen uitnodigingen werden verstuurd naar gemeenteraadsleden, leden van autonoom gemeentebedrijf Sport Actief Mechelen of de pers, terwijl dat vroeger wel altijd het geval was. “Het was dus maar een promoshow van de meerderheid.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.