Dijlestad viert nationale feestdag met Belpop Bonanza Sessie en Belgunique Makers Markt

Sfeerbeeld van de Belpop Bonanza Sessie 2018
Mechelen Feest Sfeerbeeld van de Belpop Bonanza Sessie 2018
Mechelen viert de nationale feestdag zondag opnieuw met een Belpop Bonanza Sessie en Belgunique Makers Markt. Beide verhuizen wel naar een nieuwe locatie: het nieuwe plein aan de Zandpoortvest en de Kruidtuin. Op het programma onder meer een eerbetoon aan de betreurde Jean Rousseau.

Net zoals de Vlaamse feestdag wordt de nationale feestdag dit jaar in de Kruidtuin gevierd. Zonder vuurwerk, maar met een eerbetoon aan de Belgische muziek. “We zijn heel trots dat wij een topprogramma als Belpop Bonanza kunnen aanbieden”, zegt Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Vanaf 19.30 gidsen Jan Delvaux en Jimmy Dewit bezoekers door de Belgische muziekgeschiedenis tijdens een drie uur durende liveshow. Muzikale gasten Isolde Lasoen, Mauro Pawlowski, Johannes Genard (School Is Cool), Isabelle A, Sjarel Van den Bergh, Wim Punk (The Wolfbanes), Piet Van den Heuvel (Scooter) en Peter Slabbynck (Red Zebra). Elke gast brengt zijn/haar grootste hit, kiest een favoriet uit eigen werk en pikt een nummer uit de grote Belgische songcatalogus.

Bezoekers mogen zich onder meer verwachten aan een onuitgegeven duet van Mauro en Isolde Lasoen, het beste Mechelse skanummer aller tijden, de Natalia in Isabelle A, de hergeboorte van Belpopclassic ‘You’ van Scooter en een driedubbele ode aan Jean Rousseau, de Mechelse muziekheld (onder meer Bizjoe, Der Polizei en de LSP Band) die eerder dit jaar overleed.

Belgunique Makers Markt

Eerder op de dag, tussen 12 en 19 uur, kunnen bezoekers aan de Dijle snuisteren tussen de meer dan 25 standen van de Belgunique Makers Markt. Ze vinden er louter Belgische producten, van juwelen, lokaal gebrouwen bier, confituren en chutneys tot keramiek en woonaccessoires. “Wij vinden het heel belangrijk om Belgische makers een platform te geven om hun producten te verkopen. Dit doen wij voornamelijk online, maar offline is zeker even belangrijk”, zegt organisator Sofie Smolders.

Belgunique Makers Markt 2018
Mechelen Feest Belgunique Makers Markt 2018Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.