Dertiger krijgt twee jaar voor wurgpoging

De rechters in Mechelen hebben de 36-jarige Bouabid F. schuldig bevonden aan een wurgpoging van zijn inmiddels ex-vrouw. De man kreeg kwam er wel vanaf met een celstraf van twee jaar met probatie-voorwaarden.

Dat de feiten niet erger afliepen, had te maken met het elfjarige zoontje. Toen die binnenkwam, liet de dertiger de vrouw los. "De bloeduitstortingen in de hals, de ogen en schrammen in de nek duiden duidelijk op een forse wurging", zei de openbaar aanklager destijds. Naast zijn vrouw richtte hij zich ook op hun gemeenschappelijk dochtertje. De baby werd volgens de vrouw in de lucht gesmeten nadat ze was vastgepakt bij het koordje van haar muts rond haar nekje. Ook bij de baby waren de verwondingen achteraf duidelijk zichtbaar.


De aanleiding voor de feiten was naar eigen zeggen een hevige discussie nadat de man zijn vrouw had betrapt op het roken. "En dit terwijl mijn cliënt duidelijk tegen roken was en al zeker in het bijzijn van de kinderen", zei de raadsman van de dertiger. "Mijn cliënt heeft inderdaad verkeerd gereageerd, maar hij heeft nooit de intentie gehad om haar te wurgen, laat staan te doden."


De rechtbank volgde die redenering niet. De man kwam er wel vanaf met een celstraf van twee jaar met probatie-voorwaarden. Hij zal onder meer een cursus agressiebeheersing moeten volgen en ook een effectieve geldboete van 800 euro moeten betalen. (TVDZM)