Dertiger krijgt opnieuw effectieve celstraf opgelegd

De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
David Legreve De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
De rechter in Mechelen heeft de 33-jarige Rachid A.M. veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden effectief. Hiermee ging de rechtbank niet in op zijn vraag om hem een straf met uitstel te geven. Vorige week had A.M. verzet aangetekend tegen een vonnis dat hem schuldig had bevonden voor drugshandel en hem diezelfde straf had opgelegd. 

“Maar ik wil zo snel mogelijk terug naar huis. Om voor mijn zieke vrouw en pasgeboren dochtertje te zorgen”, vertelde de dertiger op zitting. De feiten dateren van 2016. Toen werd er tijdens een huiszoeking iets meer dan tachtig gram cocaïne en een aanzienlijke geldsom aangetroffen. A.M. werd gearresteerd maar niet opgesloten in de gevangenis. Omdat hij illegaal in ons land verbleef, werd hij ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel en gerepatrieerd naar Marokko. Hierdoor werd hij in 2017 bij verstek veroordeeld en pas opgesloten in de gevangenis wanneer hij recent werd opgemerkt in België. “Hij negeerde op dat moment een opgelegd inreisverbod van drie jaar”, zei de procureur vorige week. Naast de twaalf maanden cel kreeg de 33-jarige ook nog een effectieve geldboete opgelegd van 6.000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.