Derde Freddie is een Mechelaar: DJ Kürtzi

Die Freddies
Kurt Verheyen Die Freddies
Chris Van Tongelen onthulde vandaag vrijdag in Het Laatste Nieuws dat hij zaterdag samen met Paul Vermeulen als Die Freddies op Tomorrowland staat. Hun alter ego’s Freddie en Seppe Schneider hebben echter ook een halfbroer, de bastaard Kürtzi, in Mechelen beter bekend als deejay Kurt Verheyen.

Romeo Chris Van Tongelen en muzikant Paul Vermeulen startten Die Freddies een kleine tien jaar geleden, zonder veel succes. Tomorrowland zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Zaterdagavond staan ze in de Moose Bar met Kürtzi, een zogezegde bastaardzoon van hun moeder.

“Ik had ideeën om iets te doen met après-ski. Een gemeenschappelijke vriend van een platenfirma vertelde mij dat ik met eens met Chris moest gaan praten. Het klikte direct en zo is de bal aan het rollen gegaan. Sinds dit jaar ben ik bij Die Freddies”, vertelt de Mechelaar.

Tomorrowland

“Chris is de entertainer en zanger, fantastische muzikant en maker van tal van tv-tunes Paul Vermeulen speelt accordeon. Als deejay zorg ik voor een hedendaags après-skigeluid. Ik weet hoe iets moet klinken en wat werkt op de vloer.”

Tomorrowland wordt hun eerste opreden. “Er zullen ongetwijfeld dingen zijn waar we nog aan moeten sleutelen, maar ik twijfel er geen moment aan dat er ambiance gaat zijn. Vorig weekend stond ik al in de Moose Bar van Tomorrowland en dat was waanzin!”

Mallorca

De groep wil vooral eigen muziek brengen en droomt ook van Duitsland. “Wist je dat je daarvoor naar Mallorca moet? Daar gaan de Duitsers massaal op vakantie en zitten alle grote Duitse artiesten. De grote après-skihits worden daar geboren.

DJ Kurt Verheyen draait op Tomorrowland als een van Die Freddies.
David Legreve DJ Kurt Verheyen draait op Tomorrowland als een van Die Freddies.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.