Den Grooten Wolsack tilt 't Oud Conservatorium naar hoger niveau

Thomas Van Roost in Den Grooten Wolsack.
Foto David Legreve Thomas Van Roost in Den Grooten Wolsack.
Vandaag opent aan de Mechelse Wollemarkt café Den Grooten Wolsack, in het voormalige 't Oud Conservatorium. Uitbater Thomas Van Roost belooft gastronomische schoteltjes gepaard met bier of wijn.

Thomas Van Roost werkte tot voor kort bij Il Cardinale, het hamburgerrestaurant van zijn vriendin Sara Feskens aan de overkant van de straat. Den Grooten Wolsack wordt iets helemaal anders.


"'t Oud Conservatorium had zijn beste tijd gehad, Ivo Van Itterbeeck - de man achter de groep Daedalus - wilde iets nieuws doen. We zijn tot een nieuw concept gekomen, waarbij we gasten kleinere gerechten van een hoger culinair niveau serveren. Per schotel betalen ze 15 euro", vertelt Van Roost (32). De betere keuken dus, maar geen stijfdeftig gedoe. "Het moet in de eerste plaats een leuke avond uit zijn."


Aan elk gerecht koppelt Den Grooten Wolsack een wijn of bier. De zaak werkte daarvoor samen met biersommelier Sofie Van Rafelghem en wijnsommelier Bart Cooreman. Het horecapand kreeg een grondige opfrissing. Den Grooten Wolsack is elke dag geopend vanaf 17.30 uur. Sluitingsdagen zijn zondag en maandag. Info: www.dengrootenwolsack.be. Momenteel werkt Daedalus ook aan de omvorming van het Klakkenhuizeke aan het Schepenhuis tot een koffiebar. (WVK)