Den Derby bracht Jozef en Mariette zestig jaar huwelijksgeluk

Mariette De Wachter en Jozef Hendrickx, samen met hun twee dochters (rechtstaande) en schepen Vicky Vanmarcke
David Legreve Mariette De Wachter en Jozef Hendrickx, samen met hun twee dochters (rechtstaande) en schepen Vicky Vanmarcke
Mechels schepen Vicky Vanmarcke heeft Jozef Hendrickx (86) en Mariette De Wachter (82) maandag in de bloemetjes gezet naar aanleiding van hun zestigste huwelijksverjaardag.

De jubilarissen leerden elkaar kennen in de Bruul in danslokaal Den Derby, waar ze met hun ouders gingen dansen. Even later spraken ze af op een carnavalsbal. “In februari leerden ze elkaar kennen, in oktober waren ze getrouwd”, weet oudste dochter Linda.

Jozef was vakleraar in het vroegere SITO in zowel dag- als avondonderwijs. Met zijn hobo was hij graag gezien bij verschillende orkesten en operettekringen. Mariette was huisvrouw en ook zij was actief in het verenigingsleven.

Ze kregen drie kinderen. “Familie kwam altijd op de eerste plaats”, vertelt Linda. “We mogen echt dankbaar zijn in zo’n warm nest groot geworden te zijn.”

Het bezoek vond plaats in woonzorgcentrum Den Ambroos in Hofstade, waar Jozef woont. Tot voor twee jaar waren hij en zijn vrouw onafscheidelijk, tot de zorg te zwaar werd. Mariette komt haar echtgenoot elke namiddag bezoeken.

Het was het eerste thuisbezoek van Vanmarcke als schepen van Burgerzaken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Herman PLUYS

    Hoed af, dat komt niet veel voor. Prachtig.