Decathlon opent morgen deuren in Bruul: “Mechelaars vragen sportconcept op maat”

De Decathlon-vestiging in de Bruul in Mechelen.
David Legreve De Decathlon-vestiging in de Bruul in Mechelen.
Morgen woensdag opent de Franse sportketen Decathlon de deuren in de Bruul in Mechelen. Het wordt een winkel volgens een nieuw concept.

De winkel komt op de plek waar tot begin 2017 Media Markt gevestigd was, maar dan zonder de tweede verdieping. Het wordt geen mastodont zoals sporters vestigingen buiten stadscentra kennen, wel een kleinere winkel van zo’n 1.500 vierkante meter.

Het wordt echter niet zomaar een kleine Decathlon, de sportketen pakt er uit met een nieuw concept. Via een parcours door de concept store worden klanten langs een brede waaier aan materiaal voor 35 sporten geleid. Bedoeling is dat bezoekers nieuwe sporten ontdekken.

Winkelmanager Nils Vermeiren.
David Legreve Winkelmanager Nils Vermeiren.

“We hebben zo goed mogelijk trachten in te spelen op de sporten die in de buurt beoefend worden”, zegt Nils Vermeiren, Store Leader Decathlon Mechelen. “Mechelaars zijn jong, divers en heel sportief. Dat vraagt een lokaal sportconcept op maat.” Het aanbod zal ook variëren met de seizoenen.

De winkel heeft geen parking. “We zien dat niet als een gemis, maar als een opportuniteit. In de winkel staan bestelschermen. In de winkel staan de klassiekers, een uitgebreider aanbod wordt thuis geleverd.”

De opening morgen, vanaf 10.30 uur, zal gepaard gaan met muzikale en andere animatie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.