Dealer voorzag supporters KVM van drugs: “Uit financiële noodzaak”

Supporters van KV Mechelen tijdens de match tegen KAA tijdens de finale van de Croky Cup.
BELGA Supporters van KV Mechelen tijdens de match tegen KAA tijdens de finale van de Croky Cup.
M.M. (29) uit Mechelen diende zich woensdag voor de correctionele rechtbank te verantwoorden voor het dealen van drugs aan supporters van KV Mechelen.

De beklaagde liep op 23 mei tegen de lamp toen de politie hem staande hield vanwege zijn “vlotte rijstijl”. In zijn voertuig hing een sterke cannabisgeur. Een huiszoeking volgde. De speurders vonden 150 XTC-pillen en hoeveelheden cocaïne, ketamine en cannabis, alsook verpakkingsmateriaal, een geldsom en een stroomstootwapen.

Bij zijn verhoor gaf de man toe te dealen aan supporters van KV Mechelen. Volgens zijn advocaat deed hij dat uit financiële noodzaak. “Hij is werkloos en heeft schulden en moet zien te overleven met 75 euro per dag. Hij gebruikt zelf en moet zijn dochter onderhouden.”

De procureur des koning vorderde 18 maanden opsluiting en een geldboete van 8.000 euro. De rechter was de man omwille van diens blanco strafregister (op verkeersinbreuken na) gunstiger gezind en bestelde een maatschappelijk onderzoek met het oog op opvolging door de drugsopvolgingskamer. De man moet zich laten behandelen voor zijn verslaving en houdt hij zich aan de voorwaarden, dan krijgt hij opschorting van straf. Ze beval ook de onmiddellijke vrijlating.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arlette Lemmens

  75€ per dag??? Dat is pakweg 2.250€ per maand!! Lijkt mij, als gepensioneerde, toch niet zo moeilijk om daar mee rond te komen.

 • Luc Holemans

  Een dealer die exclusief aan KVM verkoopt ?Moet ik dat geloven ? Gewoon weer een poging om KVM in een slecht daglicht te plaatsen .

 • Filip De Ceulaer

  Hier heeft KV Mechelen toch NIKS mee te maken!

 • Ludo Deridder

  Waarom moet hier - weeral! - de naam van KV Mechelen bijgesleurd worden, met een foto van ons legioen als toemaatje? Wat hebben wij de media misdaan???