DE MAAN trekt op pad door de Dijlestad: “We dromen van zo veel mogelijk MAANramen”

Paul Contryn in actie.
rv Paul Contryn in actie.
De Mechelse beeldsmederij DE MAAN trekt deze zomer op pad doorheen de Dijlestad. “We willen niet wachten tot september om weer in actie te komen, en stippelden daarom een MAANpad uit langsheen Mechelse ramen. Wie wil, kan ook thuis een raamtekening laten maken door onze figurenmaker”, zegt Gorges Ocloo van DE MAAN.

“We moesten de voorbije maanden bijna 100 voorstellingen annuleren, en we missen het gegiechel, de ontroering en de verwonderde gezichten zó hard. We staan dan ook te popelen om ons publiek in september terug te zien, maar in tussentijd trekken we op pad. Letterlijk, want we stippelden een ‘MAANpad’ uit langs 9 locaties in Mechelen.”

Regisseur Gorges Ocloo bij het ANANSI MAANraam in de TUIN VAN OH!
rv Regisseur Gorges Ocloo bij het ANANSI MAANraam in de TUIN VAN OH!

MAANdwalers

“Onze figurenmaker en poppenspeler Paul Contryn maakte op alle plekken speelse raamtekeningen, geïnspireerd op onze theatervoorstellingen. Wie het MAANpad volgt, maakt kennis met onze fascinerende personages en ontdekt meteen een verrassend stukje Mechelen. Wie gaat ronddwalen in de stad, kan meteen één van onze vijf kartonnen MAANdwalers meenemen, figuurtjes die je zelf kan knutselen.”

DE MAAN stippelde een MAANpad uit langsheen Mechelse ramen.
rv - John Zorex DE MAAN stippelde een MAANpad uit langsheen Mechelse ramen.

MAANraam

“Wie zelf ook voor een beetje kleur en fantasie in het straatbeeld wil zorgen, kan een MAANraam bestellen. Paul Contryn komt het eigenhandig omtoveren, je kan zo’n raam ook cadeau doen aan je buurvrouw, je nonkel of je nichtje… Wie zelf aan de slag wil gaan, kan dit met onze speelstiftenset voor kinderen.”

Het MAANpad ontdekken kan van 25 juni tot en met 29 augustus. De wandeling van 4,5 kilometer starten doe je best aan het Schepenhuis. Daar vind je gratis routekaarten en MAANdwalers en kan je ook de speelstiftenset kopen. Een MAANraam bestellen kan tot en met 10 juli. Alle info: www.demaan.be.

DE MAAN stippelde een MAANpad uit langsheen Mechelse ramen.
rv - Diego Franssens DE MAAN stippelde een MAANpad uit langsheen Mechelse ramen.