Daders gewelddadige overval gezocht

Mogelijk was deze man een van de overvallers.
Wannes Vansina Mogelijk was deze man een van de overvallers.
De federale politie heeft gisteren een opsporingsbericht verspreid in haar zoektocht naar de drie daders van een brutale overval aan het station van Mechelen.

De feiten dateren van zondagavond 19 maart. Jongens uit Leest en Puurs waren die avond iets gaan eten in een restaurant tegenover het station. Op weg naar hun wagen werd een van hen ter hoogte van mediabedrijf Sanoma plots langs achteren in een houdgreep genomen door een onbekende man met een Noord-Afrikaans uiterlijk. "Een tweede onbekende gaf hem een vuistslag in het gezicht en verscheidene trappen op zijn knie zodat hij op de grond viel. De jongen werd verplicht zijn smartphone af te geven. Een derde man hield ondertussen de vrienden van het slachtoffer op een afstand. Daarna fouilleerde deze man de jongen en pakte ook nog 60 euro uit zijn portefeuille", beschrijft de politie het voorval. Vervolgens sloegen de drie overvallers op de vlucht.


Aan de ingang van het station werd die avond een Afrikaanse man gefilmd die beantwoordt aan de beschrijving van één van de daders. Hij is rond de 20 jaar oud, struis gebouwd en 1,80 meter lang. Hij was volledig in het zwart gekleed met een jas met een kap. Van de twee andere daders zijn geen beelden. De tweede Afrikaanse man is iets jonger en ongeveer 1,65 lang. Hij droeg een grijze trainingsbroek. De derde Noord-Afrikaans uitziende dader had donker haar achteruit gekamd. Hij is ongeveer 18 jaar oud en zo'n 1,65 meter lang. Wie informatie heeft, kan dat melden via 0800 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu. (WVK)