CVO start met opleiding Vrachtwagenchauffeur: “Gat in de markt in Mechelse regio”

kick-off van de nieuwe opleiding Vrachtwagenchauffeur ingericht door Crescendo CVO in Sint-Katelijne Waver
David Legreve kick-off van de nieuwe opleiding Vrachtwagenchauffeur ingericht door Crescendo CVO in Sint-Katelijne Waver
Crescendo CVO, het centrum voor volwassenenonderwijs in Mechelen, start met de opleiding Vrachtwagenchauffeur. Het centrum werkt hiervoor nauw samen met transportbedrijven uit de regio en het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL). Vandaag werd de opleiding voorgesteld bij groentenveiling BerlOrta in Sint-Katelijne-Waver.

De opleiding Vrachtwagenchauffeur wordt georganiseerd op één schooljaar, omvat in totaal 560 lestijden, waarvan 340 lestijden theorie en 220 lestijden praktijk. Praktijklessen zullen op twee oefenterreinen gegeven worden: op vrijdag in Peutie en op zaterdag in Terhagen (Rumst). “In heel Vlaanderen zijn er weinig opleidingen Vrachtwagenchauffeur. Tot nog toe niet in Mechelen. Wie zonder werk zit, kan een opleiding volgen via de VDAB, maar niet in Mechelen. Wij springen in dat gat. Een logistiek centrum als Mechelen is immers de perfecte plaats. Ons centrum is de perfecte organisator, het Sociaal Fonds Transport en Logistiek en zijn sociale partners perfecte praktijkpartners“, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

De experten van transportbedrijf Van Dievel, collega-transporteurs en logistieke bedrijven zoals Belorta willen met de actieve omscholing via Crescendo CVO en met steun van het SFTL bereiken dat het beroep van vrachtwagenchauffeur een positieve keuze wordt.“Dat er een tekort is aan vrachtwagenchauffeurs is een open deur intrappen”, zegt Geert Heylen van het Sociaal Fonds Transport Logistiek. “We schatten het tekort in België op 8.000. De huidige economische groei is zeker niet de enige reden. Er is een omgekeerde leeftijdspiramide met heel veel chauffeurs die ouder zijn dan 55. Die gaan de volgende jaren met pensioen en dat zal het tekort alleen maar doen toenemen. We zijn erg enthousiast dat er een CVO de handschoen heeft opgenomen om deze opleiding te organiseren.” 

kick-off van de nieuwe opleiding Vrachtwagenchauffeur ingericht door Crescendo CVO in Sint-Katelijne Waver
David Legreve kick-off van de nieuwe opleiding Vrachtwagenchauffeur ingericht door Crescendo CVO in Sint-Katelijne WaverReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.