Exclusief voor abonnees

Curieus viert oud-veldritkampioen René De Rey met grote prijs: “Ik hield ervan mijzelf af te martelen”

Seppe Vriens en Sofie Vereyken organiseren De Grote Prijs René De Rey. Rechts aan de muur een portret van de voormalige kampioen in zijn succesjaren.
David Legreve Seppe Vriens en Sofie Vereyken organiseren De Grote Prijs René De Rey. Rechts aan de muur een portret van de voormalige kampioen in zijn succesjaren.
Om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker organiseert Curieus Mechelen over goed een maand een koers op rollen: de Grote Prijs René De Rey, genoemd naar de vroegere kampioen veldrijden uit Battel. “Ik sta hier niet voor te springen natuurlijk, maar als ze beslissen om dat te doen, moet ik niet tegenwerken. Zeker niet omdat het voor een goed doel is. En eigenlijk is het ook wel een mooi eerbetoon”, zegt de 88-jarige oud-kampioen.

Curieus organiseert de Grote Prijs op 28 maart in de vroegere bibliotheek in de Moensstraat, die getransformeerd wordt tot een indoor fietsparadijs. In ploegen van vier spurten deelnemers naar (hopelijk) de overwinning. “Veel vrienden en kennissen rijden de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Een koers op rollen leek ons de ideale voorbereiding”, legt Seppe Vriens uit hoe het evenement tot stand kwam.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen