Cocaïnedealer hoopt op werkstraf: “Respect ouders verliezen is al zware straf”

Cocaïne
shutterstock Cocaïne
18 maanden en 8.000 euro boete. Dat is wat de aanklager woensdag vorderde tegen een jonge drugsdealer uit Mechelen.

De jongeman werd bij een politiecontrole op straat in Mechelen aangetroffen met verschillende gsm’s en 1.114 euro op zak. Bij een daaropvolgende huiszoeking in de ouderlijke woonst werd op de kamer van de verdachte vervolgens 85 gram cocaïne en heel dat drugsverpakkingsmateriaal gevonden, alsook een geldsom van 1.350 euro.

“Beklaagde moet op redelijk grote schaal hebben gedeald”, oordeelde het openbaar ministerie. Het vroeg ook de verbeurdverklaring van de geldsommen en de gebruikte wagen, eigendom van de vader. De feiten werden niet betwist. Volgens de verdediging maakte haar cliënt een verkeerde keuze toen hij ten gevolge van verschillende verkeersboetes en het perte-totale rijden van zijn nieuwe wagen financieel in de problemen kwam. “Hij zag hoe andere op korte tijd gemakkelijk geld verdienden.” Ze vroeg een werkstraf. “Hij is het respect van zijn ouders verloren en dat is misschien wel de zwaarste straf.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Monique Bosmans

    En de miserie die hij bij de gebruikers en hun familie aanricht wat is daar mee ? Maar ja ocharme dat manneke zeker hij heeft pech gehad en weet nu hoe het moet dus volgende pech weet hij hoe hij terug snel geld kan verdienen? Eigenlijk is hij en ook de vele dealers een beginnende moordenaar als door zijn dealen weer een drugsdode valt die ook ouders heeft en familie die al miserie genoeg hebben gekend . Stop eens met dat porseleinenkast syndroom in de wetgeving voor deze criminelen