Ciné- en videoclub Mecina deelt prijzen uit

De Koninkijke Mechelse ciné- en videoclub Mecina deelde een reeks prijzen uit.
Marc Aerts De Koninkijke Mechelse ciné- en videoclub Mecina deelde een reeks prijzen uit.
De Koninkijke Mechelse ciné- en videoclub Mecina, die ondertussen al 70 jaar bestaat, deelde ook dit jaar weer de prijzen van haar traditionele clubwedstrijd uit.

De prijs van ‘algemene laureaat’ ging naar Willy en Lars Dedoncker, voor de documentaire ‘Cyprinus Carpio’. Het duo won met dat verhaal over het vangen van karpers ook meteen de prijs voor de beste documentaire. 

Guido Boeken werd door de jury beloond met zilver voor zijn documentaire ‘Pasen’. Boeken volgde een ambachtelijke chocolatier die zich specialiseerde in het maken van paaseieren. De prent won bovenop ook de prijs voor beste genrefilm. 

De derde en vierde prijs gingen naar één persoon: Bert Vannoten maakte zowel de reportage ‘Left Luggage’ als de documentaire ‘Van moeras tot stadspark’ over het 90 jaar oude Vrijbroekpark in Mechelen.

Guido De Coninck kaapte met zijn reportage ‘Schockaert, een passie voor kaas’ de prijs voor beste erfgoedfilm weg. Bij de éénminuutfilms was François Wouters de grote winnaar met zijn prent ‘Next’.