Exclusief voor abonnees

Caroline Gennez (sp.a): “Als wij de strijd tegen armoede en de hoge facturen niet op de agenda zetten, zal niemand anders het doen”

Sp.a-kopstuk strijdvaardig na tegenvallende gemeenteraadsverkiezingen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Sp.a mag dan moeilijke tijden beleven, Vlaams lijsttrekker voor sp.a Caroline Gennez (43) klinkt strijdvaardig. Tijdens haar laatste 1 mei-toespraak – haar 20ste intussen - haalde ze nog uit naar de “rechtse pyromanen die onze kathedraal in de fik hebben gestoken.” Waarmee de Mechelse politica niet naar Sint-Rombouts, wel naar de sociale zekerheid verwees.
Caroline Gennez.
Benoit De Freine Caroline Gennez.

De onderwijsspecialiste van sp.a kan ook wel wat vuur gebruiken. Ze treedt aan in de zogenaamde poule des doods met ook Bart De Wever, Meyrem Almaci en Bart Somers. “Ik zal vechten voor elke morzel grond om het verschil te maken voor de gewone mensen, want daar heeft de politiek zich de laatste jaren te veel van gedistantieerd”, zegt Gennez. “Men heeft nagelaten bezig te zijn met de dingen die voor de mensen de essentie uitmaken: een betaalbaar dak boven het hoofd, een goede school, een eerlijk loon waarmee ze de facturen op het einde van de maand kunnen betalen.”

Uw persoonlijke resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen was slecht. Sp.a viel terug op 9,1 procent, zowat een halvering ten opzichte van 2012. Hoe moeilijk is het dan om de handschoen weer op te nemen?

“De gemeenteraadsverkiezingen waren inderdaad geen succes. We moesten opboksen tegen een stadslijst met politici van alle partijen, ook van de onze. Het gaat goed in Mechelen, maar als je dan ziet dat er 15.000 Mechelaars zijn die op het einde van de maand niet rondkomen, dan haal je daar toch wel de drive om dat betaalbaar wonen, die betaalbare facturen, die rechten voor singles op de agenda te zetten.”

Na de gemeenteraadsverkiezingen hadden sommige u al afgeschreven, maar u trekt wel opnieuw de lijst.

“Iedereen die een tijdje aan politiek heeft gedaan, heeft pieken gekend, maar af en toe ook eens een dal. De kracht van een socialist is altijd opnieuw beginnen. Als wij de strijd tegen de armoede, tegen de hoge facturen niet op de agenda zetten, zal niemand anders het doen.”

Wil u uw plannen realiseren, dan moet u nog wel de verkiezingen winnen.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wesley Kenis

    En dat zegt dan de partij die de armoede veroorzaakt heeft door hun eindeloze achterbakse gegraai en misbruik van het systeem....