Cameranetwerk leidt politie naar winkeldief

De Bruul in Mechelen.
Marc Aerts De Bruul in Mechelen.
De politie van Mechelen heeft woensdag in de Bruul een vermeende gauwdief bij de lurven kunnen vatten. De 18-jarige man werd betrapt met gestolen kledij.

De man wist rond het middaguur de aandacht te trekken via het cameranetwerk van de politie. Hij doolde wat rond en sprak telkens voorbijgangers aan met vertoon van een papier. Uit documentatie bleek dat hij in aanmerking kwam voor eerder gepleegde feiten van winkeldiefstal. Niet veel later konden agenten de man bij het buitengaan van een winkel intercepteren.

In zijn rugzak werden nieuwe sportschoenen, handschoenen en diverse juwelen aangetroffen waarvoor hij geen aankoopbewijs kon voorleggen. Uit onderzoek bleek de kledij eerder gestolen uit een kledingzaak. De juwelen zijn mogelijk afkomstig uit een andere winkel.

De man werd ter beschikking gesteld van het parket. De goederen worden in beslag genomen met het oog op teruggave aan de benadeelden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.