Cameraman maakt beste van technische werkloosheid: My Corona brengt verhalen van Mechelaars en hun lockdown

Laurens Van Hove uit Mechelen maakt coronafilms
David Legreve Laurens Van Hove uit Mechelen maakt coronafilms
Boeiende verhalen brengen over Mechelaars tijdens hun lockdown. Dat is het opzet van ‘My corona’, een project van cameraman en filmmaker Laurens Van Hove (35) uit Mechelen.

Freelancer Van Hove maakt met zijn bedrijfje Tumultimeda onder meer bedrijfsfilms en zou de hele zomer voor HUMO filmpjes maken tijdens de zomerfestivals. Ten gevolge van Covid-19 vielen de opdrachten een na een weg.

Kraanvogel

Om zijn periode van technische werkloosheid zinvol te overbruggen, startte hij My Corona: een wekelijks interview met een Mechelaar over diens lockdown.

“Het project ontstond eerder toevallig. Via Facebook hoorde ik over koffiebranderij De Kraanvogel. Ik ben langsgegaan om koffie te gaan kopen. De kennismaking met Stan Van Craen leidde tot een eerste videoportret.”

Alleen

Het blijft er niet bij. Wekelijks wil hij een ander verhaal brengen, volgende week dat van kunstschilder Laurenz Coninx, vervolgens dat van ‘De Gelukkige Vos’ en waterpolokapitein Sammy Claes.

Hij blijft de reportages alleen maken, ook al boden collega’s intussen aan om te helpen. “Want dit is ook mijn coronaverhaal. Ik moet dit alleen doen.”

“Hoelang ik hiermee doorga? Goede vraag. Zolang ik relevante verhalen kan blijven brengen.”

My Corona vind je hier: fb.me/mycoronamechelen.