BV's poseren met dieren voor kalender Dierenbescherming

Christophe Stienlet, Piet Den Boer, Sabine Slaets, Jessica Postelmans (dierentrainer), Joyce De Troch en King.
Foto Vansina Christophe Stienlet, Piet Den Boer, Sabine Slaets, Jessica Postelmans (dierentrainer), Joyce De Troch en King.
Dierenbescherming Mechelen heeft vrijdag een kalender voorgesteld met foto's van BV's met de mooiste asieldieren. De opbrengst gaat onder meer naar de verzorging van een piek aan honden.

Joyce De Troch met een kitten op haar hoofd. Het coverbeeld van de kalender zegt genoeg. Vooral de katten deden niet wat van hen werd verwacht. "Maar het is graag gedaan", lacht De Troch.


Christophe Stienlet was al blij dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam. "Bij een eerdere fotoshoot krabde een konijn mijn T-shirt kapot." Piet den Boer zijn hard bloedde dan weer dat hij de prachtige Turkse herdershond King moest achterlaten in het asiel. "Een prachtbeest. Doodjammer dat hij hier in een kot moet zitten."

Hondenweide

De plaatsing is moeilijk, want King mag dan poeslief zijn voor mensen, zijn verleden als vechthond maakt hem niet combineerbaar met andere dieren. "Gelukkig hebben we de meeste andere honden en katten sinds de shoot wel kunnen plaatsen", zegt Sabine Slaets van de Dierenbescherming. De kalender is te koop bij de Dierenbescherming voor 15 euro, binnenkort ook online. "De opbrengst gaat naar de aanleg van de hondenweide en de verzorging van onze honden. Onder meer door twee inbeslagnames zitten we met een piek van 40 dieren", aldus Slaets. Ze wil van de kalender een jaarlijkse traditie maken. "Zouden de brandweermannen een fotoshoot zien zitten?" (WVK)