Busleyden Atheneum investeert fors
in energiebesparing

Campus Stassart in Mechelen.
WVK Campus Stassart in Mechelen.
Twee campussen van het Busleyden Atheneum zijn als winnaars uit de bus gekomen van ‘Paraat voor het Klimaat’ en krijgen van de stad Mechelen elk 35.500 euro.

De stad Mechelen wil de CO2-uitstoot met minstens 20 procent verminderen tegen 2020. Eén van de maatregelen om die doelstelling te bereiken, was de opstart van de wedstrijd ‘Paraat voor het Klimaat’ in 2015, die scholen ertoe aanzet om te investeren in klimaatvriendelijke infrastructuur of mobiliteit.

“Sommige schoolgebouwen in Mechelen zijn erg oud en voldoen vaak niet aan de energienormen. Met deze financiële duw in de rug moedigen we scholen aan om ingrepen te doen”, zegt schepen van Milieu en van Onderwijs Marina De Bie (Groen). “Door leerlingen en ouders te betrekken bij dit project, hebben de investeringen niet alleen een praktische, maar ook een sensibiliserende rol.”

Twee scholen dienden een dossier in. Campus Stassart wil 25 procent besparen op elektriciteit en 15 procent op aardgas door oude lampen en ramen te vervangen. De totale investering bedraagt 170.650 euro. Campus Botaniek wil 40 procent besparen op elektriciteit met energiezuinige verlichting voor 120.650 euro. Beide scholen doen inspanningen om leerlingen en ouders te betrekken.

Via crowdfunding hopen beide scholen nog 2.500 euro extra op te halen voor de renovatie, via het platform www.socrowd.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.