Burgemeester sluit café De Brug na aanhoudende overlast

MECHELEN Café De Brug is verzegeld
David Legreve MECHELEN Café De Brug is verzegeld
Café De Brug aan het Ontvoeringsplein is Mechelen is dicht op bevel van de burgemeester. Bart Somers (Open Vld) legde de bestuurlijke sluiting op omwille van aanhoudende overlast.

Volgens de burgemeester klagen omwonenden al langer over diverse vormen van overlast. “Als mensen mij aanspreken over aanhoudend lawaai, vechtpartijen, drugs dealen, zwartwerk, sluikstorten, intimidaties, zwerfvuil van slagroomcapsules, allemaal als gevolg van deze exploitatie, dan moet ik als burgemeester mijn verantwoordelijkheid nemen.”

De overlast beperkt zich volgens de burgervader trouwens niet enkel tot het plein zelf, maar deint verder uit naar de omliggende straten Frans Halsvest, Jan Bolstraat en parking van station Nekkerspoel. Het zorgt voor een verhoogd onveiligheidsgevoel bij de buurtbewoners.

De voorbije maanden werkte de politie aan de opbouw van een dossier. “Op basis van de reglementering in onze algemene bestuurlijke politieverordening heb ik het café deze maandag laten sluiten”, verduidelijkt Somers. “Zolang de uitbaters niet de vereiste vergunningen kunnen voorleggen, blijft het pand gesloten.”

Het café heeft al langer een slechte naam. In 2009 vond er een schietpartij plaats. Intussen was er wel een nieuwe eigenaar.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sabrina De rydt

    Eindelijk, beter nieuws als dit kon er niet komen