Broer en zus vormen cabaretduo

WARRE (11) EN EMMA (15) GAAN MET WARREMMA KOMMIL FOO ACHTERNA

Warre speelt ukelele en Emma piano. Samen op een podium voelen ze elkaar perfect aan.
Foto Legreve Warre speelt ukelele en Emma piano. Samen op een podium voelen ze elkaar perfect aan.
"Onze ambitie? Dat Kommil Foo in ons voorprogramma speelt." Warre Verlinden (11) ziet het wel héél groot, maar hij en zijn zus Emma (15) zijn in elk geval goed op weg. Op 31 januari gaat hun tweede cabaretvoorstelling immers in première, een paar weken later spelen ze in het voorprogramma van Jan De Smet van De Nieuwe Snaar.

"Het swingt tof samen, misschien omdat jullie broer en zus zijn. Het voelt zeer naturel. Dat is iets dat je niet kan leren, maar moet hebben." Ziehier de mening van Raf en Mich Walschaerts over Warremma na een ontmoeting een paar weken terug.


"Een geweldig compliment", glundert Emma. Kommil Foo is hét voorbeeld van de jonge Mechelaars. Emma en haar vier jaar jongere broer timmeren sinds een jaar aan de cabaretweg. "Het Festival 39º in Breda vorig jaar was ons eerste grote optreden nadat we eerder een paar keer op het free podium van 'Laaghangend fruit' in café Mille hadden gestaan. Sindsdien speelden we een keer of tien", vertellen broer en zus.

Emma en Warre met hun idolen van Kommil Foo.
Wannes Vansina Emma en Warre met hun idolen van Kommil Foo.

Stress

Ukelelespeler Warre en pianiste Emma voelen elkaar perfect aan. "We weten wie wat kan en wat niet", zegt Warre. "En tegen je zus kan je zeggen: 'Emma, dit is slecht'." Teksten schrijven gebeurt met papa Koen en mama Debora rond de salontafel, repeteren in de living. Eind deze maand trekt Warremma opnieuw naar Breda, waar ze 'Waar is Fillemon?' zullen voorstellen, een show van 45 minuten met zelfgeschreven liedjes. Op 20 februari spelen ze in Café Malvine in het voorprogramma van Jan De Smet (De Nieuwe Snaar). "Toen ze ons vroegen, waren we sprakeloos. Tuurlijk wilden we! Normaal heb ik geen stress, maar voor dat optreden heb ik wel wat kriebels", bekent Emma. "Ik niet. Ik ga mij gewoon amuseren", zegt haar stoere broer.

Urbanus

Twee weken terug stonden ze ook al op het podium met Urbanus. "Een leuke, grappige man", zegt Warre. Ze kenden Urbain al van de opnames van de vtmkzoom-fictiereeks 'Kattenoog - Het Geheim van de Griezelclub', met ook Ian Thomas, Kürt Rogiers en Eline De Munck in de hoofdrollen. "Het was de zomer van ons leven. Heel veel bijgeleerd", vertelt Emma over de opnames. Emma en Warre hopen van harte dat er een vervolg komt, maar dat is nog lang niet zeker. Regisseur Douglas Boswell vroeg Emma nadat hij eerder met haar werkte voor de film 'Labyrinthus', Warre belandde in de reeks na een auditie. "Douglas is een hele lieve man, altijd enthousiast. Het is echt niet evident om met kinderen te werken, want die zijn altijd hyper", blijkt Warre zichzelf goed te kennen.


Ondanks het televisiewerk, blijkt het met de herkenning op straat nog mee te vallen.


"Mensen die je niet kent, blijken van alles over je te weten. Een beetje akelig", lacht Emma. Beiden willen verder met cabaret en televisie-/filmwerk. Ze zouden het ooit graag professioneel willen doen. "Het zou fantastisch zijn om ooit het voorprogramma te spelen van Kommil Foo", zegt Emma. "En uiteindelijk zij in het voorprogramma van Warremma", besluit Warre met een lach.