Bodo op lijst PVDA+

Bodo Van de Voorde (71) komt op 25 mei als onafhankelijke kandidaat op voor PVDA+. Het is van 1970 geleden dat hij nog deelnam aan verkiezingen.

De legendarisch cafébaas van onder meer de Verloren Zoon en 't Klapgat, oprichter van de Dijlefeesten, beeldend en woordkunstenaar én notoir anarchist staat als verruimingskandidaat op de 22e plaats voor de Kamer van volksvertegenwoordigers. "Uit ergernis en woede. Ik ben een verontwaardigde", motiveert hij zijn beslissing. "Samen kunnen we een vuist maken tegen verrechtsing en de sociale afbraak die er de voedingsbodem van is."


In 1970 nam hij al een keer deel aan lokale verkiezingen, toen met de Nieuwe Partij van provo en kunstenaar Frans Croes. Van de Voorde is niet de enige onafhankelijke Mechelaar op de lijst. Ook Bruno De Wit van de SAP (Socialistische Arbeiderspartij) doet dat. "Het is belangrijk dat een linkse stem weerklinkt in het parlement tegen de besparingen. Het zou waanzin zijn om als SAP met een aparte lijst naar de verkiezingen te gaan en zo elkaar te verzwakken", aldus De Wit. (WVK)