Binnenplein Hof van Cortenbach kleurt groen

Het toekomstige binnenplein van het Hof van Cortenbach, met hoogstammige bomen, een zitbank verwerkt in de beplanting en mozaïekkeien.
D+A consult Het toekomstige binnenplein van het Hof van Cortenbach, met hoogstammige bomen, een zitbank verwerkt in de beplanting en mozaïekkeien.
De stad Mechelen heeft het ontwerp klaar voor het binnenplein van het Hof van Cortenbach. Het krijgt een groene invulling. De aanleg is pas voor volgend voorjaar.

Nu het Hof van Cortenbach gerestaureerd is, is het de beurt aan het nieuwe binnenplein. Daartoe stelde de stad studiebureau D+A consult aan. “Het wordt ingericht als een hof. Enerzijds verwijzend naar het Hof van Cortenbach. Anderzijds naar een omheinde plek waar bloemen, kruiden, struiken of bomen kunnen groeien”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen (Open Vld).

Openen in zomer 2020

Het binnengebied krijgt verschillende functies. Het wordt niet alleen een terrassenplein, maar zal ook dienst doen als gemakkelijke doorgang voor voetgangers en fietsers. Het zal permanent bereikbaar zijn via de Onze-Lieve-Vrouwestraat, de Ziekeliedenstraat en via de poort op de Korenmarkt. “In het voorjaar van 2020 beginnen we eraan. We hopen het Hof van Cortenbach te kunnen openen in de zomer”, zegt schepen Patrick Princen (Groen). De aanleg wordt geraamd op 317.815 euro.

Momenteel maakt een aantal leegstaande panden van de Onze-Lieve-Vrouwestraat en enkele achterliggende magazijnen plaats voor nieuwe appartementen en handelszaken. De eerste bewoners kunnen eind 2020 hun intrek nemen in residentie Cortenbach.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.