BimSem en De WEGwijzer uitgeroepen tot Schoonste Scholen

De winnende scholen krijgen dit straatnaambord.
Stad Mechelen De winnende scholen krijgen dit straatnaambord.
BimSem en De WEGwijzer mogen zich de ‘Schoonste Scholen’ van Mechelen noemen. Beide krijgen een straatnaambordje met de titel en een geldprijs van 500 euro van de stad voor hun inspanningen voor het milieu.

Vijftig scholen ondernamen dit schooljaar minstens een zwerfvuilactie op het openbaar domein en maakten bijgevolg kans op de titel. “Dat zijn er negen meer dan vorig jaar, wat me erg optimistisch stemt”, vertelt schepen van Onderwijs en Milieu Marina De Bie.

De Schoonste School bestaat sinds 2011 en moet kinderen al op jonge leeftijd leren om zorg te dragen voor hun leefomgeving. Om de winnaar te bepalen, werd gekeken naar de hoeveelheid ‘Propere Planeetjes’ de scholen inzamelden in het kader van het traject Afvalarme School van IVAREM.

BimSem organiseerde onder meer een interactieve lezing over klimaatverandering en een workshop ‘eerste hulp bij slim sorteren’. Blikjes, brikjes en petflessen werden verboden. School met de Bijbel De WEGwijzer bezocht dan weer afvalarme winkel Kabas, leende educatieve koffers uit en volgde een theatervoorstelling over plastic soep.