Bewoners tellen gevolgen schoolstraat Kleine Nieuwedijkstraat

De Kleine Nieuwedijkstraat wordt een schoolstraat
David Legreve De Kleine Nieuwedijkstraat wordt een schoolstraat
De invoering van een schoolstraat in de Kleine Nieuwedijkstraat in Mechelen gaat gepaard met telraammetingen. Het doel is te achterhalen in welke mate weggebruikers hun gedrag aanpassen.

De invoering van de schoolstraat ter hoogte van basisschool Lyceum gebeurt na de krokusvakantie, op 2 maart. Vanaf dan mogen auto’s bij het begin en einde van de schooltijd niet meer langs de school rijden.

“We willen weten welke impact de schoolstraat heeft op het verkeer en kijken of Mechelaars hun mobiliteitsgedrag aanpassen naar duurzamere modi zoals de fiets of te voet. Vooraf en tijdens de proefperiode gaan bewoners aan de slag met telraammetingen”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke.

De school vond negen bewoners bereid om mee te werken: in de Kleine Nieuwedijkstraat zelf, Kerkhoflei, Caputsteenstraat, Populierendreef, Wittebroodstraat en Sint-Gommarusstraat. Zij zullen werken met digitale meetapparaat die ze aan hun raam zullen bevestigen. De camera’s verzamelen gegevens over fietsers, voetgangers, wagens en vrachtwagens.

Maandag wordt een eerste keer gemeten om een nulmeting te hebben. In de zomer zullen de metingen worden geëvalueerd. Het telraam wordt gesubsidieerd door het Europees project PoliVisu.