Berthoudersplein onderbroken voor funderingswerken

In 2015 was het Berthoudersplein op dezelfde plaats ook al een keer afgesloten voor het verkeer, nadat de gevel van een huis instabiel werd.
David Legreve In 2015 was het Berthoudersplein op dezelfde plaats ook al een keer afgesloten voor het verkeer, nadat de gevel van een huis instabiel werd.
Het Berthoudersplein in Mechelen is twaalf werkdagen afgesloten wegens funderingswerken. Het verkeer voor een ganse buurt moet om, leerlingen van de scholen zijn maar best waakzaam.

De straat wordt tussen 24 januari en 14 februari afgesloten omwille van werkzaamheden aan een woning in het smalle stuk aan de Augustijnenstraat. Voetgangers en fietsers kunnen nog door, voertuigen moeten om via Bleekstraat en ‘omleiding Leermarkt’.

Gerechtstraat verandert van rijrichting, net zoals de Augustijnenstraat tussen de Leegheid en het Vlietje.

Scholen

Het Berthoudersplein zelf wordt doodlopend tot tegen de werf. Verkeer naar de parking en de scholen moet in twee richtingen van en naar de Bleekstraat.

Aan het plein zijn drie scholen: Villa Zonnebloem, Dubbelsprong en Campus Zandpoort. De leerlingen en hun ouders kijken gezien de gewijzigde verkeerssituatie dus maar beter goed uit hun doppen.