Bekende Mechelaars promoten fair trade

Schepen Marina De Bie, Karel Meyer (café Sava), Myriam Sips (de bellemadam) en Tonny Van Bavel (Supergoodstore) promoten FairTrade.
David Legreve Schepen Marina De Bie, Karel Meyer (café Sava), Myriam Sips (de bellemadam) en Tonny Van Bavel (Supergoodstore) promoten FairTrade.
Vijf bekendere Mechelaars zijn gisteren opgestaan om eerlijke handel te promoten in hun stad. Ze moeten Mechelen aan de titel van '5 sterren FairTradeGemeente' helpen.

Zogenaamde 'Fair Trade Gemeenten' kunnen sinds dit jaar een stapje hoger zetten door vijf sterren te behalen. Mechelen is al een FairTradeGemeente sinds 2007 en gaat de uitdaging aan. Sinds gisteren is de eerste ster binnen dankzij de aanstelling van vier ambassadeurs: de eigenaar van de Supergoodstore Tonny Van Bavel, straatartiest Peter Gusta, bellemadam Myriam Sips en caféhouder Karel Meyer. "Er resten ons nu nog vier uitdagingen en we gaan daarin slagen", zegt Linda Van der Auwera. Op 19 maart wordt een tweede ster behaald met de realisatie van de eerste Fair Tradestraat van België. Een derde ster valt te behalen met het laten registreren van een kwart van de inwoners als 'Fair Trade fan', een vierde met uitgebreide communicatie over het thema. De vijfde ster moet het stadsbestuur behalen door een FairTrade-beleid te voeren. (WVK)