Beeld Sint-Martinus krijgt plek voor kerk

Het beeld van Sint-Martinus kreeg een plekje in het tuintje aan de ingang van de kerk.
RV Het beeld van Sint-Martinus kreeg een plekje in het tuintje aan de ingang van de kerk.
Het beeld van Sint-Martinus dat jarenlang aan de gevel van de pastorie van Hombeek stond, heeft een plek gekregen aan de kerk. Komende zondag wordt het ingehuldigd.

De verhuis is het gevolg van de verkoop van de pastorie door de stad. “We vroegen of het beeld een plaatsje kon krijgen aan de kerk en dat kon. De stad zorgde voor een mooie sokkel en plaatste daarop het beeld: een ferme ‘dankjewel’ aan de stad Mechelen”, zegt Lena Selleslagh van de parochie.

De korte plechtigheid voor het beeld in het tuintje aan de ingang van de kerk zal plaatsvinden na de gebedsviering van 11 uur. Alle kinderen zijn uitgenodigd om met een washandje te komen, het Sint-Maartenslied te zingen en rond de kerk te gaan om centjes te verzamelen voor het goede doel.

Na de inhuldiging volgt naar jaarlijkse gewoonte de dierenzegening op het kerkplein en de paardenommegang. Hoembeka zorgt op het kerkplein voor een borrel, koffie of thee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.