Basisschool Ursulinen al opnieuw dicht na mogelijke besmetting

Basisschool Ursulinen Mechelen
David Legreve Basisschool Ursulinen Mechelen
In Mechelen sloot basisschool Ursulinen dinsdag al opnieuw de deuren nadat een kind symptomen vertoonde die sterk wijzen op een COVID-19-besmetting. Het kind in kwestie is een kleuter die deze en vorige week naar de noodopvang kwam. Andere kinderen uit hetzelfde gezin kregen bovendien vrijdag en maandag contactonderwijs op de school.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Hoewel de besmetting nog niet officieel is vastgesteld, nemen wij het zekere voor het onzekere en hebben we besloten om de school preventief te sluiten. Dat geldt zowel voor de noodopvang als voor de school”, klinkt het. “De leraren hebben maandagavond alle ouders van hun klas opgebeld. De preteaching gaat gewoon door, in een light-versie voor de kinderen die hun boeken in de klas hebben laten liggen. Taken en opdrachten zullen opnieuw via de website gecommuniceerd worden.”

De kleuter zal getest worden en de school hoopt daar ten laatste woensdag de resultaten van te krijgen. Als de test negatief is, zullen de school en noodopvang herstarten op maandag 25 mei. “Sowieso was er deze woensdag geen contactonderwijs”, zegt Ingeborg De Cooman, directeur communicatie van scholengroep KITOS. In het geval van een positieve test zal contacttracing in werking gesteld worden. “Dan zullen we met hen bekijken wat er verder moet gebeuren. We bereiden ons voor op beide scenario’s.”

Gerustgestelde ouders

Volgens De Cooman konden maandagavond veruit de meeste ouders worden bereikt. “De ouders zijn gerustgesteld door het feit dat de ganse school wordt gesloten.” De eerste, tweede en zesde leerjaren waren maandag op school, een 20-tal kinderen zat in de opvang. 

Ouders die zo laattijdig geen opvang meer konden vinden voor hun kinderen, kunnen een attest krijgen van de school. Daarmee kunnen ze sociaal verlof vragen bij hun werkgever.

Lees ook: Race naar coronavaccin woedt volop, met opbod aan goed nieuws: “Iedereen gevaccineerd en klaar is Kees? Nee, zo zal het niet zijn” (+)
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jorina Deraedt

  Hier in Ieper moeten we ook nog steeds wachten op mondmaskers ... Het zijn vijgen na Pasen

 • gustaaf carpels

  Tja inwoners van mechelen wachten nog steeds op een masker dat de stad ging bezorgen de stad met de hoogste belastingen dankzij de beste burgemeester die nu al snel overliep naar een ander postje dat beter betaalt en ondertussen ons met zijn leningen opgezadelt heeft waardoor er nu geen geld is voor de gezondheid van haar inwoners.

 • Anne Geerts

  Charlotte De Greef, dat hebben ze toch gedaan dat kind getest maar het is wachten op het resultaat

 • Anne Geerts

  Griet Maes, momenteel beschikken scholen wel over attesten die geldig zijn voor de werkgevers!

 • Andy Staelens

  Geen probleem, de trend is dalend.