Basisscholen krijgen 1,04 miljoen euro voor bijkomende plaatsen

Een impressie van de nieuwbouw van Don Bosco.
vzw De Ranken Een impressie van de nieuwbouw van Don Bosco.
Op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits werd 18 miljoen euro vrijgemaakt voor dertig scholenbouwprojecten. 1,04 miljoen euro gaat naar vijf Mechelse scholen. Grootste slokop is Don Bosco, dat een vleugel vervangt.

In Mechelen krijgt de basisschool van het Scheppersinstituut een toelage van 360.000 euro voor het lopende nieuwbouwproject. Voor het overige gaat het geld naar scholen van De Ranken: De Wondertuin (40.000 euro), De Parel (vestigingen Kruisbaan en Sint-Jan Berchmansstraat, 160.000 en 85.000 euro) en Don Bosco (400.000 euro). “Het gaat over verhogingen van reeds bestaande subsidiedossiers”, legt Wouter Roels van De Ranken uit. “De Wondertuin wordt eerstdaags opgeleverd. In Don Bosco breken we een bestaande vleugel met garages en een oud zaaltje af. In de plaats komt een nieuwbouw.” Het zorgt voor 38 bijkomende plaatsen. “We hebben daar ook een dossier lopen om het sanitair te vernieuwen.” Roels wijst nog op een ander lopend capaciteitsdossier. “In Sint-Jozef Coloma zetten we samen met COLOMAplus een nieuwbouw, waarvan negen klassen en een overdekte speelplaats bedoeld zijn voor de lagere school. Ons deel van de investering daar bedraagt ongeveer 1,2 miljoen euro.”

Een nieuwe zolderklas van De Wondertuin.
vzw De Ranken Een nieuwe zolderklas van De Wondertuin.
De werf van Sint-Jozef Coloma en COLOMOplus.
vzw De Ranken De werf van Sint-Jozef Coloma en COLOMOplus.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.