Bankbediende wantrouwt overschrijving en voorkomt oplichting klant

De bank van een vrouw uit Brasschaat heeft een mogelijke oplichting kunnen voorkomen. Werknemers in de bank merkten op dat er plots een schriftelijke overschrijving was binnengekomen terwijl de vrouw gewoonlijk via internet bankierde.

"De bank nam contact op met mijn cliënte", zei de advocaat van de vrouw. "Er was een overschrijving binnen gekomen van 590 euro. De bank vertrouwde de zaak niet en nam contact op met mijn cliënte." Die ging zich gisteren voor de Mechelse correctionele rechtbank burgerlijke partij stellen tegen Tim V.D. De man stond terecht voor oplichting. Hij vervalste de handtekening van zijn slachtoffers en vulde zijn rekeningnummer in. "Zeker één oplichting waarmee hij bijna 1.200 euro stal, is gelukt, een vijftig anderen niet", klonk het.


De man daagde niet op voor de rechtbank. Na de klacht van de vrouw uit Brasschaat volgde een klacht bij de politie. Via het bankrekeningnummer kwam die uit bij de beklaagde. Tijdens een huiszoeking bleek dat hij in totaal vier bankrekeningen had. "Ik kreeg 10.000 euro in ruil voor de aanmaak van de bankrekeningnummers", klonk het tijdens zijn verhoor bij de politie. "Ongeloofwaardig", repliceerde de aanklager. Die vorderde een celstraf van een jaar effectief en een boete van 600 euro.


De vrouw uit Brasschaat vroeg een schadevergoeding van in totaal 600 euro. "Zij heeft het vertrouwen in de mensheid verloren", zei de raadsman nog. Hoe de twee elkaar kenden, is niet gekend. Mogelijk geraakte de beklaagde aan informatie door in het afval van het slachtoffer te pluizen. Het vonnis in de zaak volgt op 24 april. (TVDZM)