AZ Sint-Maarten pioniert met nieuwe behandeling hallux rigidus

Dokter Christophe Verlinden en dokter Peter Boone, van orthopedische heelkunde van AZ Sint-Maarten
AZ Sint-Maarten Dokter Christophe Verlinden en dokter Peter Boone, van orthopedische heelkunde van AZ Sint-Maarten
AZ Sint-Maarten heeft vrijdag als eerste ziekenhuis in de Benelux hallux rigidus behandeld met het polyvinylalcohol implantaat Cartiva. Het zorgt onder meer voor minder pijn.

De meeste mensen kennen hallux rigidus als een knobbel ter hoogte van het teengewricht. Aan de basis van de aandoening ligt slijtage van het kraakbeen. De progressieve aandoening leidt tot pijn, progressieve stijfheid en moeilijkheden bij het stappen. Genezen kan niet.

Het implantaat zou veel voordelen bieden. “Uitgebreide studies in de UK en Canada tonen aan dat het implantaat een laag risico op falen en complicaties inhoudt en een forse reductie van de pijnklachten biedt. Bovendien is er bij de meeste patiënten een toename of minstens een behoud van de souplesse in het gewricht. De tevredenheid bij de patiëntenpopulatie is zeer hoog.”

De reguliere terugbetalingsvoorwaarden zijn nog niet van toepassing.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.