Autovrije zondag in het teken van sport en cultuur

De Mechelse binnenstad en Walem-centrum zijn morgen zondag autovrij. Bezoekers kunnen er terecht voor een resem activiteiten en een uitgebreid cultuuraanbod.

Van 10 tot 19 uur is de auto niet welkom. "We tonen dat het heel aangenaam kan zijn, zo'n bruisende stad zonder auto's", zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie (Groen).


Voor de bruis zorgt UiT zonder uitlaat: zeventig standhouders laten de bezoeker kennismaken met hun aanbod. Op de Grote Markt en het Cultuurplein presenteren cultuurhuizen, musea en kunstorganisaties zich, op de IJzerenleen en Veemarkt kan je sporten uitproberen.


Wie zeker zullen opvallen, zijn de koorddansers van Lyapunov uit Muizen, die aan het Schepenhuis op 16 meter hoogte ontwerpen uit de ontwerpwedstrijd van M-Fair showen.


Een derde soort standhouders geeft dan weer verkeersveilige en duurzame tips. De Kruidtuin wordt omgetoverd tot Villa Botanique, met allerlei activiteiten voor de jongste bezoekers.


Ook Walem zet op 17 september de auto op stal. Ter hoogte van de dorpskern wordt de Koning Albertstraat tussen 9 en 20uur één lange rommel- en feestmarkt.


Het volledige programma is te vinden op de website www.uitinmechelen.be/uzu. (WVK)