Automobilist onder invloed twee keer betrapt in één dag

Een man onder invloed van drank en drugs is afgelopen weekend twee keer betrapt tijdens alcoholcontroles in Mechelen. Hij reed te snel, had te veel gedronken en testte positief op cannabis.

De eerste keer werd hij tegen gehouden op de Kapellebaan in Hombeek. "Hij had toen 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien had hij geen rijbewijs bij zich", vertelt politiewoordvoerder Gert Mathay. De man moest zijn wagen zes uur aan de kant zetten. Wat later hield de politie dezelfde automobilist tegen op de Oscar Van Kesbeeckstraat nadat hij een snelheidsovertreding had begaan. "Hij reed 92 kilometer per uur in een zone 50", legt Mathay uit.


De Mechelaar moest opnieuw een alcohol- en drugstest ondergaan. Deze keer had hij 0,7 promille alcohol in zijn bloed en reed hij nog altijd onder invloed van cannabis. Deze keer zette de politie de wagen aan de kant met een wielklem. De man zal binnenkort voor de politierechter in Mechelen moeten verschijnen. Hij riskeert een boete tot 16.000 euro, een rijverbod tussen acht dagen en vijf jaar en een celstraf van drie maanden tot een jaar.


Bij de alcoholcontroles afgelopen weekend werden 969 ademtesten uitgevoerd. In totaal werden tien rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Twee automobilisten reden onder invloed van cannabis, drie automobilisten reden onder invloed van drugs en alcohol. "Een van hen verklaarde dat hij tien lijntjes cocaïne had gesnoven", zegt woordvoerder Gert Mathay nog. "Een andere had naast cocaïne nog 2,4 promille in zijn bloed."


Verder hadden vier bestuurders tussen 1,7 en 2,2 promille alcohol in hun bloed en werd het rijbewijs van een automobilist ingetrokken omdat hij 37 kilometer per uur te snel reed op de Oscar Van Kesbeeckstraat. (TVDZM)