Autodief blijft in de gevangenis, minderjarige kompaan krijgt maatregelen opgelegd

De gestolen wagen crashte tegen drie geparkeerde wagens.
(RV) Buurtbewoonster Nora De gestolen wagen crashte tegen drie geparkeerde wagens.
De meerderjarige verdachte die er zondagavond vandoor ging met een Audi op de parking van de Jumping in Mechelen is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. Een minderjarige kompaan kreeg maatregelen opgelegd door de jeugdrechter.

De twee werden zondag opgepakt na een achtervolging. Die achtervolging eindigde met een crash. Daarbij raakten nog eens drie geparkeerde voertuigen beschadigd. Nog voor de inzittenden te voet konden vluchten, werden ze ingerekend door de politie. Het bleek te gaan om één meerderjarige en een minderjarige. “De meerderjarige is in de loop van maandagnamiddag voor de onderzoeksrechter gebracht. Hij heeft beslist om de man aan te houden”, vertelt parketwoordvoerster Claessens. “De minderjarige verdachte werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Die heeft beslist om de man enkele maatregelen op te leggen.” 

Het onderzoek gaat intussen verder. Momenteel is nog niet geweten waarom de daders ervandoor gingen met net die wagen. Het voertuig raakte bij de crash in ieder geval zwaar beschadigd en moest worden getakeld. Binnenkort zal de man zich allicht moeten gaan verantwoorden voor de correctionele rechter in Mechelen. 

Nog op de Jumping werd er een draagtas gestolen van een 45-jarige vrouw. De buit bestaat onder meer uit een gsm-toestel, een camera en een portefeuille. 

De gestolen wagen crashte tegen drie geparkeerde wagens.
(RV) Buurtbewoonster Nora De gestolen wagen crashte tegen drie geparkeerde wagens.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.