Agressieveling al in januari van school gestuurd: filmpje van leerling die leerkracht slaat, gaat viraal

Een screenshot uit het bewuste filmpje. Net voor de leerling (l.) uithaalt, staat hij haast letterlijk neus tegen neus met zijn leerkracht.
RV Een screenshot uit het bewuste filmpje. Net voor de leerling (l.) uithaalt, staat hij haast letterlijk neus tegen neus met zijn leerkracht.
Op sociale media wordt een filmpje van een leerling van Ursulinen Mechelen die zijn leraar een vuistslag geeft, dezer dagen druk gedeeld. De beelden dateren wel al van januari en de jonge agressieveling werd al van school gestuurd. De directie vraagt intussen om de beelden offline te halen.

In het wazige filmpje van acht seconden dat werd verspreid door Vlaams Belang is een computerlokaal te zien. “Hou u rustig, oké?”, spreekt een leraar een struise leerling aan, terwijl hij deze van zich afduwt. “Wat gaat ge doen”, antwoordt de leerling, waarop hij een vuistslag uitdeelt.

Ursulinen Mechelen bevestigt dat in januari een leerling geweld heeft gepleegd tegen een leraar. “De betrokken leerling is gesanctioneerd en zit niet meer op onze school. De leraar heeft na de geweldpleging klacht ingediend bij de politie en wordt ondersteund door de school”, licht Ingeborg De Cooman, directeur Communicatie van de KITOS-scholen toe.

De school verzoekt de verspreiders om het filmpje, dat op 4 uur tijd al ruim 600 keer werd gedeeld, offline te halen en onderzoekt verdere stappen. Het roept de media op om de beelden niet te gebruiken in de berichtgeving uit respect voor de privacy van de betrokkenen.

Het Antwerpse parket gelastte de politie met een onderzoek naar de feiten en dat is lopende.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Herman Van den Bosch

    Gewelddelicten in scholen, opvangcentra voor illegalen worden netjes verzwegen voor de modale burger. Die vakbondsvertegenwoordiger vh personeel in het opvangcentra in Ranst sprak zich gisteren de mond voorbij. Al wat er daar gebeurt mag het daglicht niet zien zei ze, het is zo overeen gekomen met de overheid.