Aannemer vergist zich bij werken: bestuurders mogen plots 50 rijden in zone 30

Een aannemer vergiste zich in de Laurierstraat in Muizen van snelheidsbeperking.
Miriam Campo Een aannemer vergiste zich in de Laurierstraat in Muizen van snelheidsbeperking.

De inwoners van Muizen lachen zich een breuk met een tijdelijke verkeerssituatie in de Laurierlaan in Muizen. Omwille van een werf plaatste een aannemer verkeersborden die aangeven dat bestuurders er niet sneller mogen dan 50 km/u, kwestie dat de arbeiders er veilig kunnen werken. Alleen zag hij over het hoofd dat het daar zone 30 is en zijn borden dus tot gevolg hebben dat bestuurders ter hoogte van de werf het gaspedaal net dieper mogen indrukken. 

De snelheidsbeperking van 30km/u wordt in de Laurierlaan overigens wel vaker met voeten getreden. Volgens buurtbewoners wordt de straat gebruikt als sluiproute bij file op de Leuvensesteenweg en razen bestuurders dan regelmatig voorbij.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vanhoedenaghe

  Er wordt niet gewerkt dus is 50 logisch.

 • Yves Pinoy

  Of aan werken beginnen en dan wekenlang niets meer doen? Even ergerlijk als al die andere voorbeelden. Splinternieuwe vuilnisbakken plaatsen en een maand later de straat openbreken waarvoor de vuilnisbakken dienden verwijderd te worden. Is er dan nergens coördinatie tussen de verschillende diensten en bij uitbreiding de sector?

 • Eddy Bryon

  Aannemer doet zijn werk !! De fout zit bij de schepen van openbare werken en de politie !!!

 • Jean Emare

  Zone 30.. Waarschijnlijk omdat daar een politieker woont.. as usual. Zone 30.. enkel tijdens schooluren, zou al meer normaal zijn daar.

 • jos robben

  geeft aan hoe onrealistisch en belachelijk snelheidsregimes worden geïnstalleerd