5x uit in Mechelen-Lier

Onze tips voor het weekend van 29 november tot 1 december

Mechelen - Op Black Friday volgt Small Business Saturday

Ook Mechelen neemt vrijdag deel aan Black Friday. Tot 20 uur trakteren handelaars hun klanten op geschenken, hapjes, drankjes en kortingen en genieten bezoekers van straatanimatie. Rond valavond wordt de eindejaarsverlichting aangestoken. Zaterdag organiseert Mechelen MeeMaken voor het eerst Small Business Saturday, waarbij de focus zal liggen op lokaal en klein shoppen. Bezoekers krijgen een Mechelse Shopzak en maken bij aankopen kans op een Mechelenbon.

Black Friday vorig jaar.
David Legreve Black Friday vorig jaar.

Willebroek - Sintboot meert aan

Op uitnodiging van Willebroek Winkelhart en vzw De Vlinder komt de Sint zaterdag naar de Kanaalgemeente. De Sint en zijn Sintboot zullen om 11 uur aanmeren aan de Groene Laan. Kinderen kunnen de goedheilige man opwachten aan de spoorwegbrug. Tot 16 uur kan je de boot bezoeken. Intussen trekken de zwarte pieten door het centrum van Willebroek. Elk kind krijgt een aandenken.

Mechelen - CantusAmici zingt barok

Het Mechelse koor CantusAmici organiseert zaterdagavond om 20 uur en zondag om 15 uur ‘#Barok! Feestelijk en Hemels’ in de Sint-Pieter-en-Paulkerk in Mechelen. Op het programma werk van Vivaldi, Händel, Bach, Correlli en Purcell. “Feestelijke en hemelse muziek die de tand des tijds moeiteloos doorstaat en die ook vandaag nog velen begeesterd.” CantusAmici concerteert met het Orfeo Kamerorkest. Sopraan Hendrickje Van Kerckhove en trompetvirtuoos Simon Van Hoecke zorgen voor solistisch vuurwerk, maar ook jonge toptalent krijgt een podium. Kaarten kosten 25 euro aan de kassa. Meer info: www.cantusamici.be.

CantusAmici
CantusAmici CantusAmici

Duffel - Circus Barones verrast met Surprise

Circus Barones slaat nog tot en met zondag zijn tenten op in de Van der Lindenlaan in Duffel. Gastheer en clown Patatje voert bezoekers mee doorheen sprookjesland. Het circus brengt de voorstelling ‘Surprise’ op vrijdag om 18 uur, op zaterdag om 15 en 18 uur en zondag om 11 en 15 uur. Extra verrassend belooft een act te worden van een acrobatisch duo uit Polen. Tickets kosten 15 euro. Meer info: www.circusbarones.com.

Circus Barones
Circus Barones Circus Barones

Bonheiden - Gids toont mooiste plekjes van Kasteel Zellaer

Elke eerste zondag van de maand laat een gids je de mooiste vertrekken en plekjes van het domein van Kasteel Zellaer in Bonheiden zien. De rondleiding start om 14 uur en duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 4 euro. Wie wil deelnemen, dient een plaats te reserveren via gidsen@kasteelzellaer.be met zijn naam en telefoonnummer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.