5.500 leerlingen onder een dak. 22 scholen vormen scholengroep KOMO

TSM-leerling  Ferre Cottyn ontwierp het logo van KOMO
Marc Aerts TSM-leerling Ferre Cottyn ontwierp het logo van KOMO
Donderdagavond werd in de feestzaal van het Sint-Romboutscollege KOMO boven de doopvont gehouden, een nieuw schoolbestuur voor achttien basisscholen, vier secundaire scholen en een internaat. Samen tellen ze bijna 5.500 leerlingen.

KOMO staat voor ‘Katholiek Onderwijs Mechelen en Omgeving’ en zorgt voor schaalvergroting. “Een sterker bestuur kan zijn scholen beter ondersteunen zodat zij zich meer kunnen focussen op hun leerlingen en hun specifieke noden”, luidt de motivatie.

Maar dat betekent geen eenheidsworst. “KOMO vindt het belangrijk om een diversiteit aan kwaliteitsvol basis- en secundair onderwijs aan te bieden zodat iedere leerling zijn talenten en capaciteiten optimaal kan ontplooien.”

Tijdens de plechtigheid werd ook het logo onthuld. Het is van de hand van Ferre Cottyn, een leerling van TSM Mechelen. Ook de website en een film over KOMO werden gemaakt door de school. Meer info op www.komo.be.

De scholen van KOMO:

- de vzw Parochiale School Sinte Maria met de Sinte-Mariaschool in Bonheiden

- de vzw Katholieke Basisschool van Hombeek met de Sint-Maartenschool in Hombeek

- de vzw Sint-Katarinaschool met de Sint-Katarinaschool in Sint-Katelijne-Waver

- de vzw Vrije Basisschool Weerde met de school De Zonnewijzer in Weerde

- de vzw Sancta Maria Basisschool met de twee scholen Sancta Maria in Willebroek

- de vzw Gesubsidieerde Vrije Basisschool Hofstade met de school De Kriekelaar in Hofstade.

- de vzw De Ranken met de Mechelse scholen Bim-Sem (BimSem, De Luchtballon en De Wondertuin), Don Bosco, De Sprankel, Sint-Jozef Coloma, De Vlinder, Sint-Pieter, De Parel (Sint-Jan-Berchmans, Sint-Rombouts en Pius –X), Sint-Romboutscollege (Sint-Romboutscollege en De Toverberg), Sint-Niklaas, De Ark, De Vlieger en Sint-Janshof.

- de vzw Technische Scholen Mechelen

- BimSem internaat
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.