3-jarige Oli is één van jongste kakkers in het stadion (en hij komt in een speciaal tenue)

Kelly Vercauteren en zoontje Oli steunen KV Mechelen volop tijdens de bekerfinale
David Legreve Kelly Vercauteren en zoontje Oli steunen KV Mechelen volop tijdens de bekerfinale
Hij moet zowat de jongste supporter op de Heizel zijn, maar daarom niet de minst fanatieke: de 3-jarige Oli Vercauteren is met zijn mama Kelly Vercauteren (22) op post om hun KV Mechelen naar de bekeroverwinning te schreeuwen. “Hij is een te grote fan om thuis te laten”, aldus mama Kelly. De pronostiek van de jonge Kakker: “2-1, voor ons hé.”

De appel valt niet ver van de boom. De 3-jarige Oli is geboren in een familie van KV-supporters en draagt dan ook met volle trots zijn geel-rode tenues. Op woensdag trekt hij met mama Kelly naar Brussel om de bekerfinale tussen KV en de Buffalo’s van AA Gent mee te maken. Zijn eerste finalewedstrijd, maar ook die van zijn moeder. “Hij kijkt er heel hard naar uit. Thuis hebben we een klein bekertje staan en dat neemt hij constant vast: kijk mama, dit gaan wij winnen!”, vertelt Kelly. “Mijn moeder heeft speciaal voor Oli een tenue in elkaar gestoken: een kostuum in de vorm van een beker. Aan tenues heeft Oli nochtans geen gebrek. Ieder seizoen krijgt hij de nieuwe truitjes, inclusief die van de keepers. Hij draagt meestal een truitje, een sjaaltje en zijn vikingmutsje. Maar het is voor ons allebei de eerste keer dat we naar een finale gaan, dus het mag wel iets speciaal zijn.”

Draagzak

“Ik neem Oli al mee naar KV sinds zijn geboorte, in het begin was dat in een draagzak. Daar kwam toen commentaar op. Mensen vinden het misschien onverantwoord, maar mijn zoontje heeft er weinig last van gehad. Een keer werd ik er door de politie over aangesproken, waarna ik hem een tijdje heb thuis gelaten. Toen hij wat ouder was, bleef hij een halve match in de kinderopvang van het stadion en ging ik hem tijdens de rust halen. Zo maakte Oli de wedstrijd toch nog een beetje mee. Nu gaat hij meestal naar de thuismatchen die om 15 of 16 uur starten. Af en toe pikt hij een match om 20 uur mee, dan moet het ‘s anderendaags wel geen schooldag zijn. Hij vindt het echt jammer wanneer hij niet mee naar KV mag, maar voetbal kijken op televisie vindt hij ook leuk. Voor de bekerfinale nemen we hem dus wel mee. Oli is een te grote fan om thuis te laten.”

Kelly Vercauteren en zoontje Oli steunen KV Mechelen volop tijdens de bekerfinale.
David Legreve Kelly Vercauteren en zoontje Oli steunen KV Mechelen volop tijdens de bekerfinale.
Kelly Vercauteren en zoontje Oli steunen KV Mechelen volop tijdens de bekerfinale
David Legreve Kelly Vercauteren en zoontje Oli steunen KV Mechelen volop tijdens de bekerfinale

Profvoetbal en peuters: gaat dat dan samen? “Oli draagt altijd een koptelefoon om geen gehoorschade op te lopen. Ik probeer ook alles goed in het oog te houden. Wanneer er een ruzie uitbreekt of iemand in de buurt Bengaals vuur afsteekt, verlaten we het stadion en keren we pas terug wanneer het rustig is. Het moet voor Oli nog leuk blijven natuurlijk. Hij beseft trouwens wat er gebeurt op het veld en kent de spelers. Juichen wanneer de rood-gele mannetjes scoren en droevig zijn wanneer de andere kleur een doelpunt maakt; hij kent het maar al te goed.”

Oli met KV-trainer Wouter Vrancken.
rv Oli met KV-trainer Wouter Vrancken.

Bekerwinst kan een opsteker zijn voor de Kakkers. De laatste weken kwam KV’s betrokkenheid in het dossier ‘Propere Handen’ opnieuw onder de aandacht. Degradatie dreigt, maar daar heeft Oli geen weet van. “Ik heb het gedoe rond de al dan niet degradatie van KV nog niet uitgelegd. Ik zie er nu het nut van in. Er staat veel in de kranten, maar wie zegt dat het allemaal juist is? Er is nog geen definitieve uitspraak en zolang die er niet is, hoef ik het Oli niet te vertellen. Wij kunnen alleen maar afwachten en uitkijken naar de bekerfinale. Oli mocht de 1B-titelmatch tegen Beerschot al van dichtbij meemaken en hopelijk volgt er nu opnieuw een succes.” Hoeveel het dan op woensdag precies moet worden, weet Oli al. “2-1” Voor wie? “Voor KV Mechelen hé” Zijn moeder is het met hem eens. “Ik volg Oli”, lacht Kelly.

Oli weet al wat de stand gaat zijn.
rv Oli weet al wat de stand gaat zijn.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eduard Janssens

    Kinderen en voetbal daar is niks mis mee

  • ELIANE VERSCHAEREN

    Voetbal is een familie feest Waarom zou dat kind daar niet mogen zijn Soms heb je meer last met volwassen dan met kinderen En bij een club als kvm is dat geen enkel probleem Die hebben deftige supporters

  • marcel strobbe

    Kinderen van 3 jaar moeten daar niet zijn, veel moois zullen ze daar niet leren.