19-jarige eigenares Kato Gâteaux start koffiebar: “Studies stopgezet wegens succes”

Kato Lauwens staat met Kato Gateaux op de Braderij. Later opent ze haar koffiebar op de Korenmarkt
David Legreve Kato Lauwens staat met Kato Gateaux op de Braderij. Later opent ze haar koffiebar op de Korenmarkt
Als alles goed gaat, dan opent Kato Lauwens (19) op 3 december een koffiebar in Mechelen. Sinds een jaar verkoopt ze taarten met Kato Gâteaux en dat is een immens succes.

Kato startte Kato Gâteaux een jaar geleden op. In haar keuken in de Adegemstraat bakt ze taartjes en maakt ze bakmixen en granola’s om deze vervolgens online te verkopen. “Al van kindsbeen af bak ik keigraag. Het begon met pannenkoeken bakken met papa, op 12-jarige leeftijd maakte ik de trouwtaart voor mijn mama”, vertelt ze.

Aanvankelijk studeerde ze nog, maar het succes deed haar besluiten haar studies op te geven en zich volledig op Kato Gâteaux toe te leggen. Ze levert intussen al aan zes horecazaken (De Graspoort, Het Zennegat, Lief, De Gouden Vis, Kaffee-ine en Pilchard). En nu komt er dus een koffiebar-bakkerij, in het voormalige Domus op de hoek van de Korenmarkt en de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

“De vloer is net uitgebroken en er werd een beton gegoten, maar voor het overige moet nog alles gebeuren. Het wordt een koffiebar waar je kan ontbijten en lunchen. Daarnaast kan je hier binnenstappen zoals bij de bakker voor een taart”, legt ze uit. Haar taarten blijft ze thuis bakken om deze met de bakfiets naar de koffiebar te vervoeren.

Korte keten en gezonde voeding draagt ze hoog in het vaandel. Haar populairste baksel is haar cheese cake. Daarnaast scoort Kato ook met haar veganistisch gebak. “Dat ben ik beginnen maken toen ik probeerde zelf zo veel mogelijk veganistisch te eten. Het boomt keihard.”

Een jaar geleden had ze nooit gedacht een koffiebar te kunnen openen. “Het is echt een droom die waarheid wordt.”

Tijdens de herfstbraderie dit weekend verkoopt ze haar taartjes op een standje voor haar toekomstige koffiebar.

Kato Lauwens staat met Kato Gateaux op de Braderij. Later opent ze haar koffiebar op de Korenmarkt
David Legreve Kato Lauwens staat met Kato Gateaux op de Braderij. Later opent ze haar koffiebar op de Korenmarkt1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Herman PLUYS

    Goe bezig, ik kom zeker proeven. Ik wens u veel succes!!!