1,7 miljoen euro voor vernieuwing slechtste straten

Het stadsbestuur voorziet 1,7 miljoen euro voor de vernieuwing en herstelling van het asfalt van een 50-tal straten.

"Voor het geheel van straten in slechte staat werd een totaalraming van ongeveer 8 miljoen opgesteld. We moeten dus keuzes maken", zegt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA). 700.000 euro is voorzien voor nieuw asfalt in de Hanswijkdries, Olivetenstr., Kouterweg, Pastoor De Heuckstr., Elfenstr., Feeënstr., Hoogland, Kabouterstr., Nimfenstr., Schorsmolenstr., Tivolilaan, Viermolenstr., Wayenborgstr., Dijkstr., Dodoensstr. (tussen Ridder Dessainlaan - Vrijgeweidestr.), Vondelstr., Papenhofdreef, Doornenstr. en Rozenstr.

Voorts staan er in 2017 en 2018 asfaltherstellingswerken op het programma in de Guldenmouwstr., Lange Nieuwstr., Ravenbergstr., Schuttershofstr., Tessestr., Blarenberglaan, Elektriciteitsstr., Gasthuisveldstr., Ieperleestr., IJzerstr., Leiestr., Liersesteenweg, Meerminnenstr., Prinsenstr., Sprookjesplein, Muizenhoekstr., Rateaulaan, Rubensstr., Veldstr., Hoveniersstr., Mgr. Scheppersstr., Doelstr., Schuttersstr. en Voetbalstr.

Verder worden stukken voetpad aangepakt in de Kleine Nieuwedijkstr., het Berthoudersplein, de Bleekstr. en de Zemstseweg. "Het college heeft eveneens nog de principiële beslissing genomen om de eerstkomende jaren ook de Van Hoeystraat, de Kanunnik De Deckerstr., de Adegemstr., de Augustijnenstr., Dijle, de Tichelrij en de O.-L.-V.-str. heraan te leggen", besluit Backx (WVK)